Планирање на фотоволтаична електрана

Алатката Fronius Solar Creator која е достапна online, има функции кои доста ја олеснуваат работата на проектантите и инсталатерите на опрема за фотоволтаични електрани.

Од избор на локација, до завршен извештај, оваа бесплатна алатка ви обезбедува буквално се што ви треба. Има постојана и одлична врска со бази на податоци за панели, временски извештаи, но мора да се напомене и одличната интеграција со Google Maps.

Доколку сте професионалец во оваа област, или пак едноставно сакате да ја испробата алатката, кликнете на линкот погоре во текстот.

Коментарите се оневозможени од страна на уредникот.