Лутам низ ходниците на мојата душа. Се уште нешто ме влече кон внатре.. Можеби љубопитност? Или пак стара навика. Таму ми е заглавено срцето. Таму имам срце со рок на траење и парчиња од него кои ги земав кога и да имав прилика. Во нив е мојот дом. Во нивПродолжи…

Секој од нас носи по едно грозје во крвта. Виното. Јас го носам во себе си секоја вечер кога ќе ме нападне осаменост. Јас го носам во себе си секоја вечер кога тој ми недостига. Јас го носам на себе си секоја вечер кога ќе осетам дека раните почнале даПродолжи…

Секој од нас носи по едно грозје во крвта. Виното. Јас го носам во себе си секоја вечер кога ќе ме нападне осаменост. Јас го носам во себе си секоја вечер кога тој ми недостига. Јас го носам на себе си секоја вечер кога ќе осетам дека раните почнале даПродолжи…

За него тажна сонував. Со него љубев и оставав. Со него грешев и заборавав. Целата тага и огорченост, страмот и срцевата изнемоштеност што ги преживеав не можам да ги искажам со зборови. Моето сегашно страдање го споредив со душевната болка од минатото и слушав гласови. Слушав ехо. Слушав како теПродолжи…

  Есен. Време на дождови, крешење на срца, време на падови, време на последен сончев зрак, Есен. А јас пак заљубена во нејзините убавини, залутаните листови кои наликуваат на мене. Есен пропратена со  грмотевици и дождови. Со  гласови на плачење и бараше утеха. Есен тажна и тешка. Како силниот плачПродолжи…

Гледам во огледалото, на минатото. Се гледам со лик на ништожност. Заплеткана коса, уморни очи, без надеж, без чувства. Празна ништотија. Душата ми се заробила во тоа огледало. Јаc роза – таа градина нарциcи. Јаc трн – таа група ежови. Таа – очаен должник на минатото за украдените среќни мигови.Продолжи…

Биди ми насока. Биди ми патека. Биди ми светлост. Биди ми сон. Биди ми копнеж. Биди ми среќа. Биди ми утринско кафе наутро. Биди ми инспирација. Во мислите поезија. Да те допирам нежно. Да не можам да се оттгнам од тебе. Да ме сонуваш. Да те мислам. Да ме месечариш.Продолжи…

Сакав само да ти кажам дека те посакувам повеќе од се на светот. Сакав да само да ти кажам дека сакам да бидеш среќен. Сакав само да ти кажам дека не сакам повеќе да се кршам,сакам цела да се борам. Без празнини. Без превези. Сакав да ти кажам дека теПродолжи…

Запомни љубен, дa ЉУБИШ со цело срце. Запомни да љубиш и тогаш кога е најтешко и тогаш кога е најлошо. Љубовта е како цвет, ако не ја налеваш со вода ќе овене. Таа подразбира постојано вложување, измамување насмевка,спокој во топла прегратка кога ни е тешко, гушкање, милување… И никако неПродолжи…

  Го носев како печат стегнат на душава. Го носев како втора кожа. Го носев како зашиена рана. Како тетоважа. Го носев низ мојата срж како отров. Го вдишував како воздух. Ми беше како дишење, како срцебиење, како будење, како сонување. Беше најприсутен, а најмногу го немаше. Во пијани ноќиПродолжи…