💜 Борци уште од првиот здив 💜 Светски ден на предвреме родените деца – Ги слушаш ли откуцаите на тоа малечко срце? – ја праша докторката родилката. Родилката така истоштена и немоќна, заплака додека го гледаше своето чедо низ стаклата на болницата… – Плачи од среќа миличка – и речеПродолжи…

Со вистинската личност, времето никогаш не е доволно. Прекратко е. Пребрзо. Моментите се краткотрајни. Но кога ќе се заљубиш во погрешна личност, времето е предолго, моментите се вечност, како се да запира. Часовникот, времето, деновите како се да е ставено на пауза , а ти крвариш и крвариш и крваришПродолжи…

Во мојот сон вмешал прсти Натемаго. Сонуваното ме измачува, мислите црни душата ми ја парчосуваат, срцето везден ми плаче, болката ми го крши телото. Се борам, се прекорувам и го молам Бога да ме одболи во Неговите прегратки. Ја молам судбината, та ова повеќе не се издржува, мир се немаПродолжи…

Почетокот на септември, кога за прв пат ги сретнав тие очи на кои ми застанува здивот, а срцето чука како најсилниот тапан на овој свет. Тие очи, тој поглед кој го убива секој дел од мојата душа, таа негова насмевка, глас, чекор…замислете сега кога ќе се сетам додека пишувам почнувамПродолжи…

Македонка Јас! Од бигор сум извајана, срцето белутрак камен со пелин, обвиено, низ вените тагата ми тече. Боли, страшно боли душата. Во темнината долги времиња живеам, Што ли чекам? Ама пак, жива в гроб не се легнува. Сонцето! Тоа ми е лекот и алот и чарето, та, после дождот ѕуницаПродолжи…

    Нема да ти кажам за тоа какво е чувството кога ќе умреш читиринаесет пати во еден ден,нема да ти раскажувам за тоа какво е чувството кога тишината наместо мелем наеднаш ќе стане сол за раните. Нема да ти кажам за тоа како намерно се заборавив себе си мислејќиПродолжи…

Никогаш до сега во животов не видов таква жена. Жена која толку се бори за мене. Во животов таа има само една желба. А таа желба е: ,,Нејзиното дете да биде најсреќната личност на овој свет”. Никогаш не видов никој да може толку многу да сака како мајка што сиПродолжи…

Ете ја пријателе,конечно сфати многу работи во љубовта. Помина долг период,се се смени,чувствата,лицата и самите ние,ние се сменивме. Да ја здогледаш на улица н.ема да можеш да ја препознаеш,таа веќе порасна и го сфати она што нејзиниото срце долго не го разбираше.Знаеш пријателе таа беше таква,без разлика колкава болка носешеПродолжи…

Ја знаете онаа грутката која заглавува во грлото кога одеднаш се будиш од спиење,скокаш од спиење и се будиш со аритмии,мислиш срцето излетало некаде далеку низ градите, ја пробило кожата и го бараш во темнината. Она одвратно чувство на осаменост и длабока болка мислиш некој земал нож и црта приказниПродолжи…

Сонував…. Бевме случајно на исто место во исто време,само во воздухот се осеќаше мирис на промена. Се беше променето. Местото во сред јуни ладно за мене камен беше како да е сред јануари. Ладен ветер ме удри по лицето додека те гледав оддалеку. Ти не ме примети,ама јас ја препознавПродолжи…