Љубов е кога никогаш не НАПУШТАШ!

Запомни љубен, дa ЉУБИШ со цело срце.

Запомни да љубиш и тогаш кога е најтешко и тогаш кога е најлошо.

Љубовта е како цвет, ако не ја налеваш со вода ќе овене. Таа подразбира постојано вложување, измамување насмевка,спокој во топла прегратка кога ни е тешко, гушкање, милување…

И никако не подразбира негирање на нечие постоење,инаетење или одмазда…

Кога се сака, се сака со цела срце, со секој здив, со цело тело, нема пардон и резерва во љубовта.

Љубовта не е со страдање,лажење и разочарување.

Љубовта не се гради со солзи и несреќа, се гради со топли очи и среќа.

Да и речеш јас те љубам љубена.

Јас те чувам и ќе те чувам секогаш.

Тука ќе сум секој ден покрај тебе и во зло и во добро ….

Да и речеш твојата насмевка ми значи повеќе од се на светов.

Љубов е кога се држиш цврсто за една личност и колку и силно да веат ветриштата на животот,колку и да болат злобните души на луѓето цврсто да држиш и да не пушташ!

Запомни љубен,љубов е кога никогаш  не НАПУШТАШ!

 

Интервју со Викторија Стојовска – Млада поетеса

Следете не и споделете ја нашата содржина:
fb-share-icon834

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.