Едноставен трик како да знаете кој ве бара на телефон без да погледнете

Прочитајте го овој едноставен трик за да знаете кој ве бара на телефон без воопшто да погледнете.

На вашиот iPhone смартфон

Најлесно е да поставите специфични вибрации за секој контакт кој сакате да знаете дали ве барал:

  • Одете во Contacts, изберете го контактот, изберете Edit и потоа Text Tones.
  • Изберете Vibration и одберете една од листата.

Ова мени можете да го користите и доколку сакате на секој контакт да му зададете посебен ringtone или text alert звук.

На вашиот Android смартфон

Секој Android производител има различно мени, но воглавно чекорите се исти. Се што треба да направите е:

  • Во Contacts менито, изберете More и потоа изберете Vibration Pattern.

Од овој момент, ќе знаете кој од вашите омилени контакти ве бара без да го подигнете телефонот.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.