SAM – Робот кој сам зида

Како што технологијата оди напред секој ден, така оди и креативноста на инженерите.

Запознајте го SAM (Semi Automated Mason), полуавтоматскиот зидар кој во еден ден може да нареди од 800 до 1.200 тули, во споредба со 300 до 500, колку што може да нареди човек.

Машината практично сама ги зема тулите, им става цемент и ги реди. Таа најдобро работи со помош на човек, кој оди по неа за да го собере вишокот цемент.

Погледнете како работи.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.